Praktijkgericht onderzoek

Mittendorff Onderwijsadvies- en Onderzoeksbureau is gespecialiseerd in het verzorgen en begeleiden van praktijkgericht onderzoek, bijvoorbeeld bij het realiseren van onderwijsinnovaties. Wij voeren zelf het onderzoek uit, maar begeleiden ook docenten, teams of management bij het zelf uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

SONY DSCWilt u niet alleen een droog rapportje dat gelijk in de la belandt? Wij zetten onderzoek altijd in als doel om kennisontwikkeling en groei van medewerkers in de organisatie te realiseren. Daarom is ons onderzoek altijd praktijkgericht: bedoelt om in de praktijk zelf vernieuwing of verbetering teweeg te brengen en de organisatie in beweging te krijgen.

Bij het uitvoeren van het onderzoek worden zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden gebruikt waarbij de praktijk altijd zeer nauw betrokken is. Deze onderzoekservaring is opgedaan door het uitvoeren van een promotieonderzoek ('Career conversations in vocational schools') maar ook door het participeren in verschillende onderzoeks- en innovatieprojecten.