Studieloopbaanbegeleiding

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën rondom de begeleiding van studenten in het onderwijs? Ik ondersteun scholen, onderwijsteams en individuele docenten bij het implementeren en onderzoeken van effectieve vormen van studentbegeleiding. Door de verschillende onderzoeken en ervaring in het ontwikkelen van passende studieloopbaanbegeleiding binnen verschillende opleidingen kan ik met jullie meedenken over een vorm voor studieloopbaanbegeleiding, passend bij het onderwijs van de toekomst.

Studieloopbaanbegeleiding 2.0
De laatste jaren is studieloopbaanbegeleiding (SLB) steeds meer onder de aandacht gekomen, onder andere door de focus op het succesvol afstuderen van leerlingen en studenten. Maar ook zien we dat scholen op zoek zijn naar een 'andere' vorm van SLB waarbij er voor studenten meer betekenis wordt gecreëerd. SLB wordt nu nog vaak als aparte leerlijn vormgegeven waarbij opdrachten en individuele gesprekken worden ingezet, maar waarbij echte persoonlijke, betekenisvolle ontwikkeling van studenten vaak ontbreekt. Hoe kunnen we SLB op een meer geintegreerde manier vormgeven en de student echt effectief coachen in hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling? Samen met verschillende scholen en opleidingen ben ik op zoek naar wat hierin werkt en niet werkt, en werken we samen toe naar een nieuw model voor SLB: Studieloopbaanbegeleiding 2.0!


SONY DSCBen jij ook benieuwd hoe zo'n geintegreerd model eruit ziet? Wil je weten hoe we SLB van meer betekenis kunnen laten zijn voor zowel student als docent? Laat het me weten en stuur een berichtje via de contactpagina!